Aida Müsli, 25 kg

Vasikad
Lihaveised

Koostis: helvestatud oder 15 %, kuumtöödeldud sojaoad* 14 %, helvestatud nisu 10 %, mais 10 %, helvestatud mais 10 %, maisigluteen 8 %, nisuklii 5 %, oder 5 %, palmikook 2 %, sojaoa kestad* 2 %, nisu 2 %, suhkrupeedi melass 1.9 %, rukis 1.9 %, rapsikook 1.8 %, fermenteeritud nisu 1.6 %, lubjakivi (CaCO3) 1.4 %, suhkruroomelass 1.4 %, päevalillekook 1.2 %, taimeõli 0.8 %, linaseemne õli 0.8 %, sool 0.6 %, mono-dikaltsium fosfaat 0.4 %, magneesiumoksiid (MgO) 0.2 %, Na2CO3 0.1 %, nisujahu 0.1 %

* toodetud geneetiliselt muundatud sojast

Toorproteiin 16,5 %, toorrasv 4,0 %, toortuhk 7,0 %, toorkiud 8,0 %, fosfor 0,56 %

Kasutamine:

Segasööt piimavasikatele alates kaheksandast elupäevast. Söödetakse vabalt – isu järgi. Võõrutades peab vasikas sööma 2 kg Aida Müsli’t päevas. Jätka Aida Müsli andmist kuni 3 nädalat peale võõrutust. Hiljem lisada Aida Müslit 1-2 kg 100 kg eluskaalu kohta.

Netokaal: 25 kg

Uus vasikate startersööt

Anu Ait töötas koostöös Eesti Maaülikooli teadlastega välja 6 erinevat vasikate startersööda retsepti. Seejärel katsetasid söötasid kõige olulisemad osapooled – vasikad ise. Katsest selgus, et sööt …

Bakterid ja hea silo tootmine

Eesti piimalehmade põhisöödaks on silo ja loomade põhisööt peab olema kvaliteetne. Sellega hoiame karja tervist ning majanduslikust aspektist vaadatuna võimaldab hea põhisööt panustada vähem ressurssi lisasöötade …

Loe kõiki artikleid
Kirjuta meile